Ce-i cu Andi la Serile FJSC?

Well, Andi Moisescu a fost aseară in R3, amfiteatrul de la Facultatea de Chimie, unde ne-a vorbit despre  evoluţia carierei sale, o poveste inspiraţională, cel puţin pentru mine. Sala a fost plină, sute de studenţi s-au înghesuit să-l vadă şi să-l asculte, iar el ne-a vorbit foarte relaxat şi fără cenzură.

A început ca vânzător de ziare, a fost dj la radio şi apoi a ajuns în televiziune, domeniu de care se ferea. Dar să nu uităm că a urmat Colegiul de Informatică “Tudor Vianu” şi apoi Facultatea de Matematică. L-a cunoscut pe Adrian Sârbu, iar Andreea Esca îi este o bună prietenă, a avut şi are numeroase modele. A folosit tot ce a învăţat din fiecare experienţă. Ne-a spus că este foarte important să avem un model în viaţă. Adevărul este că dacă nu avem un model, indiferent de cine este el, după cine ne ghidăm? Cine ne mai inspiră?
În momentul în care a considerat că o decizie e foarte importantă şi-a dedicat mare parte din  timp pentru a ajunge la rezultatul ei. Se vede că este o persoană ce munceşte mult, deşi el spune că “nu simţim nicio clipă că muncim”, asta înseamnă să faci ce  îţi place, să lucrezi din pasiune.
După ce ne-a detaliat drumul carierei sale a urmat sesiunea de întrebări. Iar câteva răspunsuri importante au fost că el îşi administreaza paginile de facebook, twitter, instagram (ceea ce e super, pentru că ştii că dacă îi dai un tweet sau un comentariu, el este cel care îţi răspunde)  şi într-un alt răspuns a precizat că “Televiziunea trebuie să ne distreze, iar educaţia trebuie să vină din altă parte.” Şi zău de nu îi dau 100% dreptate. Educaţia, cultura generală vin din citit şi activitate culturală, chiar şi sportivă.
După seara de ieri, Andi a devenit şi el unul dintre mode lele mele. Pe lângă evoluţia în ce priveşte cariera, îl apreciez şi pentru cum este el ca om, ca soţ şi părinte. El îşi duce baieţii la şcoală, respectiv grădiniţă şi se ocupă cât de mult poate de ei. Un om care se ocupă atât de familie, cât şi de jobul pe care îl are, este un om demn de a fi admirat. Fără îndoială.
În concluzie seara de ieri a fost una reuşită, cu urmări pozitive şi cu sfaturi sau păreri constructive (pentru că lui Andi nu îi place  să dea sfaturi). Abia aştept următorul invitat şi să aflu lucruri inspiraţionale.

Puteţi citi mai multe şi în articolele scrise de  Simona Mocanu şi Cristian Florea.

P.S. Tu ce model ai în viaţă? Sunt curioasă să aflu.

1383781_641193499258737_1933891111_n

Advertisements

6 thoughts on “Ce-i cu Andi la Serile FJSC?

 1. Mă bucur că ai scris şi despre experienţa asta. Îmi pare atât de rău că nu am ajus şi eu să îl văd, dar sper că va veni şi anul viitor.
  Pe Andi Moisescu îl consider una dintre puţinele personalităţi româneşti pe care cineva le-ar putea considera model de urmat. Sper ca până la 40 de ani să deţin şi eu atâtea cunoştinţe pe cât are el sau să îmi ating cel puţin jumătate din scopuri.
  Şi, in ceea ce priveşte faptul că educaţia trebuie să vină din altă parte, nu cred că televizorul mai era o opţiune de ceva timp. Trebuie să utilizăm internetul şi să filtrăm fluxul de informaţie ce vine cu el.

  Ciao!

  1. Şi eu mă bucur că am participat la acest eveniment. Poţi veni data viitoare la Vlad Craioveanu – 14.11. Sunt convinsă că mai sunt şi alţi români cu o experienţă de viaţă din care avem ce învăţa, dar din păcate nu prea sunt promovaţi.
   Educaţia depinde şi de noi, dacă până la o anumită vârstă depindea de familia noastră, mai târziu depinde de noi, deoarece fiecare avem liberul arbitru, deci fiecare avem libertatea de a alege.
   Mulţumesc de feedback şi o seară faină îţi doresc!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s