Schimbări mici cu efecte mari

Care este secretul spre reuşită? ÎNCREDEREA!
Aceasta este una dintre cele mai frecvente întrebări. Ei bine, da, încrederea este secretul spre reuşită, urmată de muncă şi inspiraţie. Da, am auzit cu toţii afirmaţia “positivity is the key”, dar dacă parezi că eşti un om pozitiv şi tu nu crezi 100% în asta, crezi că rezolvi ceva? Nu. Şi ca să fiu mai explicită, o să vă relatez experienţa mea, de anul acesta, ce m-a făcut să am mai multă încredere în mine şi mi-a arătat că încrederea este cheia în tot ce vreau să întreprind.

Ianuarie 2013:
– 20 ani abia împliniţi;
– studentă la Facultatea X din cadrul UB, la buget;
– învăţam pentru examenele din sesiune.

Februarie:
– sesiune terminată cu media în jur de 8;
– constat după un semestru că Facultatea X nu îmi place şi nu mi se potriveşte;
– ca să fie tacâmul complet închei şi câteva relaţii importante pentru mine.

Martie:
– încep şedinţele de dezvoltare personală cu Marcela (Mulţumesc Marcela!);
– îmi dau seama ce facultate vreau să urmez;
– încep să mă pregătesc pentru examenul de admitere;
– particip la seminarul “Cel mai bun tu”, susţinut de Dragoş Stoian;
– am un part-time job;
Următoarele trei luni sunt la fel ca luna martie, doar că, în iunie îmi retrag dosarul de la Facultatea X.

Iulie:
– pregătire pentru examenul de admitere + şedinţe de dezvoltare personală;
– am susţinut examenul de admitere, iar la afişarea rezultatelor am fost admisă!

Poate că la prima citire nu este ceva wow, nu este nimic ieşit din comun, dar pentru mine ultimele luni au avut un impact mare asupra dezvoltării mele personale, mai ales că în februarie aveam o stare “joasă”. La fiecare reuşită pe care o aveam, în loc să mă felicit pentru ce am făcut, eu voiam mai mult. Intr-adevăr, este normal să vrei mai mult, să te perfecţionezi, să faci/poţi mai mult, dar e foarte important să te apreciezi pentru ce ai făcut, să-ţi spui “BRAVO!”, să te bucuri de prezent.
Acum sunt mulţumită şi mândră de mine, mă consider norocoasă şi ştiu că de acum încolo, datorită încrederii şi modului meu de gândire, atitudinea mea faţă de diferite experienţe este una mult mai bună.
Încrederea şi metoda vizualizării m-au condus unde sunt acum: fericită. Tu eşti in starea prezentă datorită ţie, nu altcineva este răspunzător pentru fericirea sau tristeţea ta!
Acesta e un articol introductiv, ca să ştii de unde am pornit în ce priveşte dezvoltarea personală. Treptat o să-ţi povestesc ce metode am adoptat, ce cărţi m-au inspirat şi încă mă inspiră şi multe altele.

1093841_615186671854226_495012192_o

Mulţumesc că ai avut răbdare să citeşti această postare şi sper să le citeşti şi pe următoarele. Scopul meu este să pun accent pe încrederea în propria persoana, deoarece vreau să împărtăşesc şi cu voi tot ce am învăţat, dar şi pentru că sunt interesată de dezvoltarea personală.

P.S. Te rog frumos să laşi un comentariu constructiv, dacă ţi-a plăcut articolul, sau să-mi relatezi experienţele tale care te-au schimbat în bine. Mulţumesc!

Advertisements

6 thoughts on “Schimbări mici cu efecte mari

 1. Un articol…deschizator de ganduri ca sa spun asa…chiar m-ai pus pe ganduri in legatura cu increderea pe care o am(mai degraba pe care nu o am ) in mine. Intotdeauna am incercat sa evoluez,dar au fost momente in care am cedat din cauza lipsei de incredere in propriile forte,lenea care strapungea ambitia si putearea mea de munca,societatea care ne ofera numai lucruri negative,distructive chiar.

  Articolul tau este binevenit,ajutator,modul de gandire si increderea sunt cele mai importante pentru a ne dezvolta pe toate planurile!

  Felicitari pentru gandirea pe care o ai si astept cu nerabdare urmatoarele articole si cartile de care spui mai sus.

  1. Încrederea îţi este mereu necesară! Faptul că tu încerci nu te duce la un rezultat pozitiv, ci te ţine pe loc. Ce ar fi dacă în loc să încerci, mai bine faci?
   Mulţumesc pentru acest mesaj încurajator! Rămâi pe aproape pentru că urmează un articol în care îţi voi prezenta un mic secret, dar care are rezultate minunate pentru mine.
   Te pup şi o seară minunată îti urez!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s