Impresii de la Conferinţa de Criminalistică şi Criminologie

Conferinţa mult aşteptată de Criminalistică şi Criminologie a fost mai mult decât interesantă! Sâmbătă a venit scriitorul Traian Tandin, care ne-a relatat celebre cazuri macabre dinainte de revoluţie (cazul Anca – Râmaru).  Are nenumărate cărţi publicate şi urmează să publice o nouă carte.  Poate se va ivi ocazia de a participa la lansarea acesteia.

Duminică, conferinţa a durat mai mult, deoarece au fost 3 speakeri.  Primul, Alexandru Jianu, psiholog militar,  a pus accent pe profilul militarului şi nu numai.  Al doilea speaker,  Gabriel Tîru, director al Institutului de Criminalistică din România, ne-a vorbit despre criminalistică, atât din punctul de vedere al psihologiei cât şi al dreptului.  Ţin să menţionez că majoritatea studenţilor erau de la facultatea de drept şi de la facultatea de psihologie.  Ultimul speaker, a fost domnul psiholog Ion Duvac (Vicepreşedinte al Asociaţiei de Psihologie aplicată în domeniul securităţii naţionale din România), despre care auzisem de ceva timp multe lucruri bune,  iar la conferinţă ne-a vorbit despre conceptul de psychological profiler şi ne-a prezentat cursul ce ţine de acest concept.

Ţin să felicit echipa ASPSE pentru acest proiect reuşit! http://criminalistica.aspse.ro/

Aş scrie mai multe, dar au fost foarte multe informaţii noi, iar mintea mea încă le triază :)).  A fost un altfel de weekend, care a meritat.  Acum este timpul să ne pregătim pentru alte evenimente.

Voi cum v-aţi petrecut weekend ul?

Advertisements

6 thoughts on “Impresii de la Conferinţa de Criminalistică şi Criminologie

 1. Interesantă conferinţă, chiar îmi pare rău că nu am ajuns şi eu. Mi-ai atras curiozitatea cu poveştile relatate de Traian Tandin, dar şi prin faptul că s-a pus mult accent pe psihologie. Sunt curios cât timp va trece până găsim o altă astfel de conferinţă prin Bucureşti

  1. Dragă Andrei, o să postez de fiecare dată când o să aflu ceva nou cu privire la acest domeniu.
   Între timp poţi să citeşti cărţile domnului Traian Tandin. În cazul în care o să aflu ceva despre noua lansare de carte, o să scriu aici.
   O seară frumoasă să ai!

 2. Domnul Tandin a venit cu propunerea ca lanseara cartii sa se faca in colaborare cu ASPSE.Cand o sa se lanseze aceasta carte va vom anunta.

 3. Nu ca ar conta foarte mult, dar parca simt nevoia sa precizez ca, in completarea numarului important de studenti au venit si cei de la Fac.de Sociologie si Asistenta Sociala…. doar asa, ca idee! 🙂

  1. Dragă Cristina, nu aveam de unde să ştiu, întrucât s-a pus accent pe cele două facultăţi. În număr mai mult sau mai puţin important, au fost studenţi şi de la facultatea de jurnalism, de la universitatea de educaţie fizică, de la facultatea de ştiinţe politice etc. M-am referit la marea majoritate când am menţionat de drept şi psihologie. Oricum, mulţumesc pentru comentariu, este o informaţie ce ne ajută, deci contează!
   O zi frumoasă să ai!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s